Метален бар стол Dolix/S
» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за външна и вътрешна употреба.» Възможност за избор н..
Метален бар стол Vaterlo/SB
» Метален бар стол Vaterlo/SB-V.» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за вътрешна употреба...
Метален бар стол Vaterlo/S
» Метален стол Vaterlo/S» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за вътрешна употреба.» Възмож..
Метален бар стол Antique/S-M
» Метален бар стол Antique/S-M» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за вътрешна употреба.» ..
Метален стол London/S
» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за вътрешна употреба.» Възможност за избор на цвят. ..
Метален бар стол Salvo/S
» Барстол подходящ за вътрешна употреба.Предлаганите от нас мебели отговарят на всички изисквания за..
Метален бар стол Erato/S
» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за вътрешна употреба.» Възможност за избор на цвят. ..
Метален бар стол Cappuccino/S
» Висококачествен метален стол.» Стол подходящ за външна и вътрешна употреба.» Възможност за избор н..
Метален бар стол Alexia/M
» Метален бар стол Alexia/M » Стол подходящ за вътрешна употреба.Предлаганите от нас мебели отговар..
Бар стол TN-494
171.00 лв.
» Метален бар стол.» Тапицирана седалка.» Възможност за промяна на цветовете.» 10 години гаранция..
Бар стол Rocky/S
» Метална конструкция.» Дървена седалка.(WxDxH): 37x37x64-75cm» 10 години гаранция..
Бар стол Monaco/S-F
» Метален прахово боядисан бар стол.» Възможност за различни цветове.» Подходящ за вътрешна употреба..
Бар стол Monaco/S
» Метален прахово боядисан бар стол.» Възможност за различни цветове.» Подходящ за вътрешна употреба..
Бар стол Champagne/SB
» Висококачествен метален бар стол.» Бар стол подходящ за вътрешна употреба.» Възможност за избор на..
Бар стол Acapulco/S
» Метален прахово боядисан стол.» Възможност за различни цветове.» Подходящ за вътрешна употреба.» К..
Показани 1 от 15 | 48 (4 Страници)

Бар столовете са специфична ниша в производството на мебели и не всеки проявява интерес към тях по простата причина, че не всеки има ресторант и хотел или пък бар-плот у дома.

Те обаче, както всякак друга мебел, си имате доста особености и тънкости и определено не е най-доброто решение да се впускате в покупки без да сте 100% сигурни от какво точно се нуждаете.

Според мястото, на което ще се използват, според тяхното предназначение и според материалите, от които са изработени, тези столове са изключително различни и трябва да помислите добре преди да се впускате в покупки.

Когато вече сте сигурни от какво с нуждаете, то със сигурност ще го намерите при нас в Метаксакис. Нашето разнообразие от подобни столове е доста внушително, особено на фона на високото качество, с което се гордеем.

Бар столове за вътрешно и външно ползване

Според предназначението си бар столовете биват два вида - създадени за ползване навън и за поставяне вътре в самото помещение. Съответно, те могат да бъдат доста различни, защото изискванията, които трябва да покрият са доста различни. Ето какво представляват двата различни вида и какво трябва да знаем преди да ги закупим:

Бар столовете за външно ползване могат да бъдат изработени от различни материали, но в повечето случаи се набляга на материи, които не се влияят от външната среда. Обикновено това са различните типове метали, които обикновено представляват някаква неръждаема сплав. Обикновено се ползват и материали от типа на пластмасата. Тя също е много издръжлива във времето и устоява на слънце, вятър, дъжд и прах. Нейният недостатък е, че сравнително бързо остарява.

Има и материали, които се използват много по рядко. Един от тях е дървото. Макар че се ползва за плажни масички, то не е много предпочитано за столове за бар на открито, защото съвсем скоро започва да се разваля хубавия външен вид. На практика, дървото във външна среда се ползва единствено когато се правят плажни барове и когато стареенето на дървесината не е проблем.

Когато става дума за бар столове за ползване на закрито, тогава изборът е доста по-голям. В тези случаи се прибягва обикновено и до смесване на различни типове материали, защото средата е защитена от влиянията на околната среда.

Обикновено във затворени помещения се подбира дизайн, който в конкретния случай подхожда възможно най-добре на обстановката в конкретния бар, клуб или ресторант. В повечето случай няма пречка да се използват и текстилни тапицерии за покритие на седалките, което навън обикновено не е възможно.

Столове за бар според материалите на изработка

Според нуждите на клиента, Метаксакис предлага голямо разнообразие от бар столове в зависимост от материалите на изработка. Това оказва влияние не само на начина, по който те изглеждат, но също така се отразява и на цената, като съответно разликите могат да са доста сериозни.

  • Дърво

Дървото е много предпочитан материал за изработката на мебели, но не е толкова популярен при производството на столове за бар. Ние от Метаксакис имаме някои предложения в тази насока, които определено носят атмосфера и усещане за качество и елегантност, но във всеки случай трябва да се следва индивидуален подход при преценката дали дървото е подходящ материал за целта или не.

  • Метал

Металът се среща много по-често при производството на този вид мебел. Обикновено се използва за поставяне на открито, например край басейн или бар под открито небе. Недостатък на желязото е, че корозира, а това лесно може да се предизвика при условие, че се използва навън, на открито.

  • Алуминий

Алуминият е алтернатива на желязото, но се възприема като доста по-добрия вариант. То има сходни качества, но с тази голяма разлика, че няма как да корозира, независимо дали е изложено на неблагоприятни метеорологични условия или не. Алуминият изглежда също така доста по-добре и е по-лек, така че ние от Метаксакис горещо го препоръчваме като много добър материал за производство.

  • Пластмаса

Пластмасата може да се използва без проблем както на открити, така и на закрити пространства. Тя лесно изсъхва, лесно се почиства и изглежда добре докато е в добро състояние. Основният проблем при пластмасовите изделия е, че тяхната продължителност на живот е сравнително кратка.

  • Комбинирани

Най-предпочитани и популярни са комбинираните бар столове. Те са много удобни поради това, че различните им части се изработват от различни материали. Така например, частите, които са изложени на по-голямо напрежение и натоварване могат да се изработят от метал или алуминии, докато седалките и облекалките могат да са от по-малко здрав, но по-приятен на допир материал, като например пластмаса и текстил.

Покажи още