Стол Vienna
111.00 лв.
Стол Tonda
85.00 лв.
Стол Sun
44.00 лв.
Стол Sri Lanka
68.00 лв.
Стол Spring Wood
64.00 лв.
Стол Sonia
91.00 лв.
Стол Somalia
119.00 лв.
Стол Sole
38.00 лв.
Стол Parma
119.00 лв.
Стол Maxima
103.00 лв.
Стол Mare
42.00 лв.
Стол Libro Wood
101.00 лв.
Показани 1 от 15 | 36 (3 Страници)

При почти всеки от по-големите и сериозни брандове в сферата на производството на мебели можете почти неизменно да видите раздел с така наречените бюджетни модели. Обикновено те се предлагат на доста по-ниска цена, като това се съчетава с много по-елементарни методи на изработка, минимална усложненост и възможност да издържат за дълго време при всякакви условия.

Предназначение на бюджетни модели мебели

Когато става дума за бюджетно обзавеждане, трябва да се каже, че това е една доста голяма ниша, която включва както продукция за ползване в домашни условия, така и изделия, които са специално създадени за нуждите на бизнеса.

Продуктите са създадени също така както за ползване вътре, така и за използване отвън. Те обикновено се характеризират с това, че са изработени с по-прости материали и най-често са доста опростени във функционално отношение.

  • За ползване в офиса

Офисните мебели трябва задължително да бъдат много удобни, да са изключително функционални, да се почистват лесно и да са устойчиви на амортизация. Бюджетните модели са много подходящи поради това, че не струват много и едновременно с това точно тяхната простота и семплост ги прави много подходящи за места с голям човекопоток.

  • За ползване в двора

На двора този вид мебели се представят много добре. Това обикновено е място, където не е препоръчително да се поставя скъпо обзавеждане поради простата причина, че каквото и да купим, то ще бъде изложено на външна среда и ще страда от различни според сезона метеорологични условия.

Обикновено за двора се закупуват основно маси, столове и пейки. Те се изработват семпло за да се допълва, а не за да се приглушава външния вид на двора. Използват се семпли, но издръжливи мебели.

  • За ползване на вилата

Вилата и лозето са още едно място, на което можете спокойно да заложите на мебели от тази категория. Бюджетното обзавеждане е подходящо, тъй като обикновено на подобни места има дълги периоди, през които не живее никой, а ние знаем колко бързо мебелите стареят когато няма кой да ги поддържа редовно.

  • За ползване в хотели и ресторанти

Тази категория мебели е най-доброто решение за вашия хотел или ресторант. Най-често се избират подобни модели именно поради факта, че на подобни места всичко трябва да изглежда семпло, изчистено и функционално, но също така за да бъде и по-издръжливо на интензивно ползване.

Друго важно изискване към мебелите, които се поставят в хотели и ресторанти е да бъдат лесни за почистване и поддържане. Именно бюджетните модели отговарят отлично на всички тези описания. Това ги прави много подходящи за това предназначение.

  • За ползване у дома

Макар и по-рядко бюджетните модели мебели намират и приложение у дома. Те са най-удачното решение когато се опитвате да подготвите даден имот за продажба, а също така и в случаите, в които искате да подготвите даден апартамент, къща или офис за отдаване под наем.

Ниска цена - високо качество

Една от характерните особености в мисленето на повечето от нас е, че ниската цена е равна на ниско качество. При бюджетните мебели това общо взето съвсем не е така. Тези можели обикновено са доста просто изработени, което всъщност е и най-главната определяща цената причина.

Едновременно с това, може би сте забелязали една закономерност, а именно, че простата изработка в обзавеждането обикновено е равна на дълъг живот. По тази причина може дори да се каже, че елементарно изработените мебели са всъщност дори и по-качествени от останалите. Това, което ги отличава, най-просто казано е следното:

  • Изчистени форми

Обикновено бюджетните артикули се отличават с много семпли и изчистени форми. Както вече отблязохме, по-сложните форми носят и по-висока цена и обратното. По този начин всичко, което попада в категорията бюджетно, обикновено се изработва по един доста по-семпъл начин.

  • Не скъпи материали

Много често, дори почти винаги, бюджетните мебели са изработени от по-малко скъпи материали. Това допълнително допринася за ниските им цени.

  • По-малко елементи

Още един характерен момент е, че при този тип мебели обикновено не се използват много елементи. Набляга се на това, че мебелите са в повечето случаи изработени от само една или две части и нямат много допълнителни елементи.

Покажи още