III. Доставки

Поръчаните от Клиента продукти ще бъдат доставени на посочения от него адрес от куриерска компания в срок както следва:

- Всички поръчки, направени на www.metaxakis.bg или на телефон  +359 2 442 4007 до 12:00 ч. и налични на склад, се доставят в рамките на следващия работен ден за всички областни градове на страната.

- Всички поръчки, направени след 12:00 ч. и налични на склад, се доставят до 2 работни дни за всички областни градове.

- За всички останали населени места поръчките се доставят в рамките на 5 работни дни след потвърждение на поръчката.

- Някои продукти на уебсайта www.metaxakis.bg са с удължен срок на доставка. Пример за такива продукти са столовете по поръчка или тези, които се внасят от чужбина. В описанието на тези продукти се съдържа информация за конкретните срокове на доставка, като най-често те са 15 календарни дни.

 При промяна на срока за доставка по дадена поръчка, Клиентът ще бъде предварително уведомен с телефонно обаждане или e-mail.

Доставката е БЕЗПЛАТНА за цялата страна.

 Продуктите са в оригиналната си запечатана опаковка от производителя.


По отношение на епидемията COVID-19 за тази доставка се прилагат следните специални правила: Датата на доставка е ориентировъчна и доставчикът не гарантира спазване. Ако стоките не бъдат доставени на клиента в рамките на 2 месеца от индикативната дата на изпращане и страните не се договорят друго, всяка страна има право да се откаже от поръчката (договора) в писмена форма. Доставчикът не носи отговорност за вреди, причинени на Клиента от забавянето на доставчика при доставката на поръчаните стоки в резултат на епидемията COVID-19, в най-широкия причинно-следствен контекст и в най-широката му степен. Пречки, причинени от или във връзка с епидемията COVID-19, независимо от времето на възникването им или възможните познания на доставчика за заплахата от тяхното възникване, доставчикът не е длъжен да преодолява. По-специално доставчикът не носи отговорност и не е задължен да преодолява препятствия, свързани с епидемията като правителствени мерки, карантинни мерки, спиране или ограничаване на производството на своите доставчици, невъзможност или ограничаване на транспорта, липса на производствен материал и др