Показани 1 от 15 | 68 (5 Страници)

Според това дали са изработени за използване у дома или например за нуждите на бизнеса, масите имат разлика в определени аспекти на външния си вид. Понякога, разбира се целта може да бъде комбинация, която да изисква създаването на офис кът у дома или по-домашна и уютна обстановка на работното място. Такива са много често случаите в търговски обекти, като хотелите и ресторантите.

Според различното си приложение все пак има модели, които могат драматично да се различат по отношение на дизайна и външния си вид. Като един от централните моменти в обзавеждането, на тях трябва да се обърне специално внимание и да се помисли внимателно какъв точно избор се прави.

Маси за кафе, ресторант или за дома

Моделите, които можете да намерите сред артикулите на Метаксакис са наистина с голямо разнообразие по отношение на цените, дизайна и материалите, от които са изработени. Ние осъзнаваме, че нуждите на хората, както и техните възможности доста се отличават един от други, така че всичко създадено от нас се характеризира с удобство според нуждите на определена група клиенти.

Маси и столове, които се създават с цел да бъдат използвани у дома обикновено включват по-скъпи материали, което прави и тяхната крайна цена по-висока. Тук възможността да се експериментира и с дизайна е много по-голяма. Докато в един офис всичко има конкретно предназначение, то в домашни условия една маса може да се постави просто заради това, че изглежда красива.

Модели, които се създават за нуждите на бизнеса обикновено са съвсем елементарни като дизайн и изработка. Независимо от тяхното приложение, те се целят към удобство, лекота и издръжливост на експлоатация.

Обикновено маси и столове, които се използват за кафета и ресторанти и предполагат контакт с много голям човекопоток, което си има своите недостатъци. Това в известна степен принуждава производителите да заложат на лесни за почистване повърхности и материали, които ги правят леки и удобни за пренасяне.

Най-често се използват най-евтините материали, но все пак това не е задължително да бъде недостатък. Много често се постига интересен ефект - именно най-простата изработка може да зарадва окото повече, отколкото човек очаква. Най-честите материали за изработка са:

  • дърво;
  • пластмаса;
  • метал.

Масите имат драматична разлика според материалите на изработка, което ги прави доста разнообразни дори ако са със сходен дизайн. Всеки материал си има своите предимства, като заедно с това винаги има и някои малки недостатъци. Какви са те, ще видим на следващите редове.

Модели изработени от дърво

Дървото е най-желаният и търсен материал за изработка на маси, като съответно и цените на тези продукти в известна степен превишават тези на другите подобни продукти. При дървото от голямо значение е качеството на избраната дървесина, както и на нейния вид.

Трябва да се отбележи като много важен фактор това, че в зависимост дали говорим за истинско дърво или за пресовани дървени стърготини, разликите в цената могат да бъдат огромни.

Дървото има предимството да изглежда елегантно и да създава усещане за уют. Това са качества, които никой друг материал не може дори и в малка степен да доближи. В това отношение дървото няма и не може да има конкуренция.

Интересното при този материал е, че изработените от него артикули стоят еднакво добре и навън, и вътре. Така например дървото е най-предпочитания материал за маса за всекидневната, но също така то е и най-търсено за изработка на плажни масички, които се поставят между шезлонгите на брега.

Пластмасови маси за кафе и ресторант

Те могат да бъдат оптимално решение в редица ситуации. Поставят се както у дома в двора и на терасата, така и за нуждите на кафе или ресторант. Подходящи са за използване както вътре, така и на вън до степен, че са се превърнали в най-популярното решение.

За тяхното масово купуване има заслуга и ниската им цена - на практика това е най-бюджетното решение и ако трябва по някаква причина да сте по-икономични и да спестите възможно най-много средства, точно това е начинът да го направите.

Метални маси и столове за заведения

Това е едно много добро решение за различни ситуации. Така например, металът е доста атрактивен за поставяне в двора, независимо дали на вашия ресторант и кафе или пък в домашната обстановка на вашата къща или вила.

От друга страна металът си има своите недостатъци, като това, че е малко студен като материал. За сметка на това притежава рядка издръжливост и устойчивост по отношение на външните влияния.

Поставени по подходящия начин и на подходящото място, градинските маси и столове от метал не са студени като материал и от металното им тяло се вижда единствено красотата и елегантността. В условията на затворени помещения металът се използва с тази цел по-рядко, като това все пак е възможно в редица случаи.

Покажи още