Показани 1 от 15 | 68 (5 Страници)

Според това дали са изработени за използване у дома или например за нуждите на бизнеса, масите имат разлика в определени аспекти на външния си вид. Понякога, разбира се целта може да бъде комбинация, която да изисква създаването на офис кът у дома или по-домашна и уютна обстановка на работното място. Такива са много често случаите в търговски обекти, като хотелите и ресторантите.

Според различното си приложение все пак има модели, които могат драматично да се различат по отношение на дизайна и външния си вид. Като един от централните моменти в обзавеждането, на тях трябва да се обърне специално внимание и да се помисли внимателно какъв точно избор се прави.

Маси за кафе, ресторант или за дома

Моделите, които можете да намерите сред артикулите на Метаксакис са наистина с голямо разнообразие по отношение на цените, дизайна и материалите, от които са изработени. Ние осъзнаваме, че нуждите на хората, както и техните възможности доста се отличават един от други, така че всичко създадено от нас се характеризира с удобство според нуждите на определена група клиенти.

Маси и столове, които се създават с цел да бъдат използвани у дома обикновено включват по-скъпи материали, което прави и тяхната крайна цена по-висока. Тук възможността да се експериментира и с дизайна е много по-голяма. Докато в един офис всичко има конкретно предназначение, то в домашни условия една маса може да се постави просто заради това, че изглежда красива.

Модели, които се създават за нуждите на бизнеса обикновено са съвсем елементарни като дизайн и изработка. Независимо от тяхното приложение, те се целят към удобство, лекота и издръжливост на експлоатация.

Обикновено маси и столове, които се използват за кафета и ресторанти и предполагат контакт с много голям човекопоток, което си има своите недостатъци. Това в известна степен принуждава производителите да заложат на лесни за почистване повърхности и материали, които ги правят леки и удобни за пренасяне.

Най-често се използват най-евтините материали, но все пак това не е задължително да бъде недостатък. Много често се постига интересен ефект - именно най-простата изработка може да зарадва окото повече, отколкото човек очаква. Най-честите материали за изработка са:

  • дърво;
  • пластмаса;
  • метал.

Масите имат драматична разлика според материалите на изработка, което ги прави доста разнообразни дори ако са със сходен дизайн. Всеки материал си има своите предимства, като заедно с това винаги има и някои малки недостатъци. Какви са те, ще видим на следващите редове.

Модели изработени от дърво

Дървото е най-желаният и търсен материал за изработка на маси, като съответно и цените на тези продукти в известна степен превишават тези на другите подобни продукти. При дървото от голямо значение е качеството на избраната дървесина, както и на нейния вид.

Трябва да се отбележи като много важен фактор това, че в зависимост дали говорим за истинско дърво или за пресовани дървени стърготини, разликите в цената могат да бъдат огромни.

Дървото има предимството да изглежда елегантно и да създава усещане за уют. Това са качества, които никой друг материал не може дори и в малка степен да доближи. В това отношение дървото няма и не може да има конкуренция.

Интересното при този материал е, че изработените от него артикули стоят еднакво добре и навън, и вътре. Така например дървото е най-предпочитания материал за маса за всекидневната, но също така то е и най-търсено за изработка на плажни масички, които се поставят между шезлонгите на брега.

Пластмасови маси за кафе и ресторант

Те могат да бъдат оптимално решение в редица ситуации. Поставят се както у дома в двора и на терасата, така и за нуждите на кафе или ресторант. Подходящи са за използване както вътре, така и на вън до степен, че са се превърнали в най-популярното решение.

За тяхното масово купуване има заслуга и ниската им цена - на практика това е най-бюджетното решение и ако трябва по някаква причина да сте по-икономични и да спестите възможно най-много средства, точно това е начинът да го направите.

Метални маси и столове за заведения

Това е едно много добро решение за различни ситуации. Така например, металът е доста атрактивен за поставяне в двора, независимо дали на вашия ресторант и кафе или пък в домашната обстановка на вашата къща или вила.

От друга страна металът си има своите недостатъци, като това, че е малко студен като материал. За сметка на това притежава рядка издръжливост и устойчивост по отношение на външните влияния.

Поставени по подходящия начин и на подходящото място, градинските маси и столове от метал не са студени като материал и от металното им тяло се вижда единствено красотата и елегантността. В условията на затворени помещения металът се използва с тази цел по-рядко, като това все пак е възможно в редица случаи.

Покажи още


Кръглите маси са много удобни и компактни за заведения, които не разполагат с много пространство.

На тях могат да сядат повече хора отколкото на правоъгълните и позволяват разговора да протича лесно, защото всички са изправени един срещу друг.

Освен това движението около масите е по-лесно, когато те нямат остри ъгли. По този начин обслужването е много по-удобно.

Най-лесни за поддръжка са масите, които имат водонепромукаеми покрития. Металните маси се почистват лесно и са подходящи за външна употреба.

Ние можем да ги изработим в различни цветове, за да пасват максимално на обстановката на вашето заведение.

Препоръчваме ви да изберете стъклена маса, тъй като тя изсветлява пространството. Друго предимство на стъклените маси е, че се почистват по лесно петна от тях.

Те са идеални за по-малки помещения, особено ако се комбинират с правилното осветление.

Когато искате да съчетаете масите с интериора трябва да помислите за столовете, осветлението, пода и цялото обзавеждане.

Металните маси се съчетават добре с почти всички цветове и се вписват добре в почти всяко пространство.

Масите, изработени от метал се избират за заведения със съвременен дизайн. Друго тяхно предимство е, че имат дълга гаранция – 5 години за външно ползване и 10 години за вътрешно.

Избирането на перфектната маса не е лесно, защото това е една от най-важните покупки във всеки дом и заведение.

Първо трябва да прецените дали квадратна, правоъгълна или кръгла маса ще е най-подходяща. Интересният избор на форма, стил и цвят ще зададе тона на цялата стая.

Правоъгълните дървени маси в топли тонове са много популярни, когато се избират маси за заведения за хранене.

Масите, изработени от масивно дърво са много издръжливи и дълготрайни във времето.