Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)

Ако правите цялостен редизайн във вашия дом или вила, или просто ви предстои леко освежаване на дома, плотовете за маси са сред основните елементи, които могат да вкарат свежа глътка въздух във всяко едно жилище.

Използваните за изработката материали и самия начин, по който тези материали са изработени позволява на производителя да постигне по-добри параметри. Веднага може да се даде пример с нещо конкретно, което оказва много голямо влияние върху здравината и устойчивостта и това е липсата на фуги.

Обикновено именно този тип места се оказват ахилесовата пета на мебелите изработени от дърво, като тук този проблем е свален до възможния минимум.

Подходящи за всеки дом и всеки стил

Една от основните характеристики на дървените плотове за маси определено е тази, че дървото се комбинира успешно с различни особености и стилове в обзавеждането. Могат да намерят място както в дом с класически черти, така и доста по-модернистични дизайнерски оформления на цялостните интериорни пространства на едно жилище.

Сред факторите, които придават не малка гъвкавост са това, че самото дърво може да се оформя по много и различни начини, както и това, че самия материал притежава различни цветове, а от там и различна топлина, нюанси и краски, които са от решаващо значение при избора на подходящ дизайн за дома.

Външен вид и здравина на плотовете за маси

Добрият изглед и изключителната здравина са сред най-важните и отличителни характеристики на плотове за маси с марка Метаксакис. Те съвсем естествено могат да се съчетаят с всякакви дизайнерски приумици, като едновременно с това няма да променят съществено от негативна гледна точка начинът, по който изглежда вашия дом.

Разбира се, основните характеристики са именно тези две, тъй като трудно може да се даде предимство на здравината пред естетиката или на естетиката пред добрия външен вид. Ето кое дава основни насоки в същността и характера на дървената мебел:

  • Атрактивен дизайн и уют

Първото с което плотове за маси Метаксакис привличат вниманието е атрактивния дизайн, който е много модерен и носи всички черти на съвременното удобство. Едновременно с това, то притежава и класическите особености на дървената мебел, които започват, но без да се изчерпват, с топлото излъчване.

Сред предимствата на дървото е и това, че то може да се съчетае с различни по рода си мебели по отношение на стила. В същото време не е нужно да се съобразявате с него прекалено, защото дървото успешно може да се съчетава с други материали и с цветове, които драстично се отличават от неговия.

  • Изключителна устойчивост

Плотовете са решение, което се отличава с изключителна здравина и устойчивост. Те са много издръжливи на UV лъчи, което значително удължава продължителността на техния живот.

Могат да понесат силен удар, без това да се отрази по какъвто и да било начин върху тяхната визия и цялостен дизайн. Едновременно с това, ако се случи така, че вие да се ударите в тях, вероятността за някакви по-сериозни наранявания е незначителна, което се дължи на очевидно по-меките форми и извивки.

Лесна поддръжка с минимални усилия

Когато веднъж сте инсталирали дървен плот от Метаксакис, няма начин да не забележите скоро колко е лесно всъщност да се поддържа тази макар и малка част от жилището ви. С минимални усилия могат да се постигнат отлични резултати, изразяващи се в следното:

  • По-лесно почистване

Липсата на фуги и места, на които би могла да се натрупа мръсотия несъмнено оказват голямо влияние на времето и усилията, които са нужни за поддръжката. Това се изразява в почистване само в едно или две елементарни движения, докато резултатът е очевиден.

  • По-малко специфични нужди

Когато една мебел е добре и разумно изработена, както е в случая с тези плотове, значително се намалява нуждата те да се поддържат по специален начин, изискващ някакви по-особени усилия.

Покажи още


Най-издръжливи са плотовете, направени от HPL или качествена пресована дървесина с изкуствено покритие.

Те позволяват лесна поддръжка и голяма устойчивост на надраскване, топлина и тн.

Отново ще споменем HPL и тези с изкуствено покритие. Много е важно да се отбележи, че всеки плот, които е обработен фабрично за външни условия е подходящ.

Разбира се както винаги трябва да се внимава с класа на плота.

Всички видове плотове имат в някаква степен защита от надраскване. Колкото по-евтин е даден плот – толкова по-малка е неговата защита.

Както обикновено най-голямо влияние оказват използваните материали за производството на плота.

Има определени видове плотове, които се поризвеждат в определени размери и не могат да се променят.

Други видове плотове се правят само по заявка и съответно се изработват в желания размер.

Обикновено плотовете от естествено дърво са с най-голяма дебелина. Отново зависи от ефекта, който се търси.

Важно е да отбележим, че по-голямата дебелина не означава автоматично по-високо качество или стабилност за масите.

Всички видове плотове са лесни за почистване, когато са обработени с подходящите защити и се спазват указанията на производителя.