Показани 1 от 15 | 27 (2 Страници)

При почти всеки от по-големите и сериозни брандове в сферата на производството на мебели можете почти неизменно да видите раздел с така наречените ратанови модели. Обикновено те се предлагат на доста по-ниска цена, като това се съчетава с много по-елементарни методи на изработка, минимална усложненост и възможност да издържат за дълго време при всякакви условия.

Предназначение на ратановите модели мебели

Когато става дума за ратаново обзавеждане, трябва да се каже, че това е една доста голяма ниша, която включва както продукция за ползване в домашни условия, така и изделия, които са специално създадени за нуждите на бизнеса.

Продуктите са създадени също така както за ползване вътре, така и за използване отвън. Те обикновено се характеризират с това, че са изработени с по-прости материали и най-често са доста опростени във функционално отношение.

  • За ползване в двора

На двора този вид мебели се представят много добре. Това обикновено е място, където не е препоръчително да се поставя скъпо обзавеждане поради простата причина, че каквото и да купим, то ще бъде изложено на външна среда и ще страда от различни според сезона метеорологични условия.

Обикновено за двора се закупуват основно маси, столове и пейки. Те се изработват семпло за да се допълва, а не за да се приглушава външния вид на двора. Използват се семпли, но издръжливи мебели.

  • За ползване на вилата

Вилата и лозето са още едно място, на което можете спокойно да заложите на мебели от тази категория. Ратановото обзавеждане е подходящо, тъй като обикновено на подобни места има дълги периоди, през които не живее никой, а ние знаем колко бързо мебелите стареят когато няма кой да ги поддържа редовно.

  • За ползване в хотели и ресторанти

Тази категория мебели е най-доброто решение за вашия хотел или ресторант. Най-често се избират подобни модели именно поради факта, че на подобни места всичко трябва да изглежда семпло, изчистено и функционално, но също така за да бъде и по-издръжливо на интензивно ползване.

Друго важно изискване към мебелите, които се поставят в хотели и ресторанти е да бъдат лесни за почистване и поддържане. Именно ратановите модели отговарят отлично на всички тези описания. Това ги прави много подходящи за това предназначение.

  • За ползване у дома

Макар и по-рядко бюджетните модели мебели намират и приложение у дома. Те са най-удачното решение когато се опитвате да подготвите даден имот за продажба, а също така и в случаите, в които искате да подготвите даден апартамент, къща или офис за отдаване под наем.

Ниска цена - високо качество

Една от характерните особености в мисленето на повечето от нас е, че ниската цена е равна на ниско качество. При ратановите мебели това общо взето съвсем не е така. Тези модели обикновено са доста просто изработени, което всъщност е и най-главната определяща цената причина.

Едновременно с това, може би сте забелязали една закономерност, а именно, че простата изработка в обзавеждането обикновено е равна на дълъг живот. По тази причина може дори да се каже, че елементарно изработените мебели са всъщност дори и по-качествени от останалите. Това, което ги отличава, най-просто казано е следното:

  • Изчистени форми

Обикновено ратановите артикули се отличават с много семпли и изчистени форми. Както вече отблязохме, по-сложните форми носят и по-висока цена и обратното. По този начин всичко, което попада в категорията ратан, обикновено се изработва по един доста по-семпъл начин.

  • Не скъпи материали

Много често, дори почти винаги, ратановите мебели са изработени от по-малко скъпи материали. Това допълнително допринася за ниските им цени.

  • По-малко елементи

Още един характерен момент е, че при този тип мебели обикновено не се използват много елементи. Набляга се на това, че мебелите са в повечето случаи изработени от само една или две части и нямат много допълнителни елементи.

Покажи още


Модерните градински мебели от ратан са изработени от устойчив материал, който не се влияе от слънце, високи температури и дъждове.

Ратановите градински мебели са много по-издръжливи от металните и дървени мебели, които могат да ръждясат, ако седят продължителни периоди на открито.

Тези мебели изискват минимална поддръжка, за да изглеждат чисти. Може да ги почистите с препарат за съдове, разреден във вода.

Не използвайте абразивни препарати. Ежемесечно или ако имате възможност и по-често почистване ще запази мебелите ви, да изглеждат като нови по-дълго.

Мебелите са устойчиви на дъжд и студ, но въпреки това, ако искате да изглеждат добре по-дълго време ви препоръчваме да ги покривате през зимните месеци.

Хубаво е да завъртате градинските мебели, за да избягвате прекомерно избледняване от слънцето от едната им страна.

Използвайте възглавници, за да се разпределя тежестта върху седалката равномерно и да не се получават провисвания.

Едно от най-големите предимства на ратановите мебели е издръжливостта на материала. Тези мебели са много красиви и лесно могат да се пренасят, защото са леки.

Те са чудесен избор както за вашия двор, така и за кафенета, които имат маси на открито.

Синтетичния ратан е по-здрав и издръжлив като материал. Той е по-устойчив на атмосферните условия и мебелите изработени от него може да се използват години наред, без да избледнеят от слънцето и да се напукат.

Естественият ратан трябва да се третира по-внимателно и да не се държи на открито при лошо време.