Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)

За правилният избор на мека мебел е много важно не само какъв е самият модел, но също така и от къде го купувате. Това ще определи до колко ще трае неговия живот, до каква степен ще се запази след една, две или пет години на употреба, както и дали все още ще предлага същия комфорт. Разтегателните дивани и мека мебел от Метаксакис предлагат най-високо качество, което е съобразено с най-високите стандарти в производството на мека мебел и домашното обзавеждане. За да изберете правилния диван и за да получите максимално добро усещане, вие трябва да отговорите сами на себе си на някои въпроси за да сте наясно от какво точно се нуждаете.

Основни характеристики на разтегателния диван

Разтегателните дивани трябва да покриват редица критерии за да останем доволни от тях и за да ги използваме възможно най-дълго време. Въпреки това, два от параметрите са от толкова голямо значение, че могат да предопределят като цяло това дали ще останем доволни или ще се преориентираме към мебели на конкурентни производители.

Казано на кратко, не е лесно да се спрем на подходящите за хола меки мебели. Ето на какво следва да обърнете повече внимание когато избирате диван за не изпадате в ситуацията да търсите нов само след година.

  • Издръжливост

Тъй като холният диван обикновено е поставен в условията на изключително интензивно и динамично ползване, неговата издръжливост е от първостепенно значение. Дори и ако сте силно впечатлени от неговия дизайн и начин, по който той се вписва в помещението, липсата на достатъчно здравина може лесно да потъмни неговия блясък и излъчване.

Некачествените дивани лесно се изменят като форма и начин по който изглеждат. Те бързо хлътват, губят цветовете си и само след година стават неузнаваеми. Ето защо при мека мебел и разтегателни дивани Метаксакис е предвидено изключително интензивно ползване. Това говори за по-масивна изработка, както и за подбор на материали с по-високо качество, които да позволят повече години ползване с по-голяма натовареност и по-малко допълнителни грижи.

  • Размери

Често хората избират разтегателни дивани, които в последствие се оказват твърде малки или по-често твърде големи за техните домове. Това несъмнено има много силен отрицателен ефект.

Имайки предвид централната роля на меката мебел и ролята на дивана за дневната, не е трудно да си представим колко абсурдно може да изглежда той ако е с неподходящите за помещението размери. Прекалено големия диван лесно може да направи стаята да изглежда изключително малка. Ако диванът е ъглов, той може дори да направи помещението да изглежда като изрязано през средата, и то само защото мястото, на което е поставен е неподходящо.

Избор на подходящо разгъваемо канапе

Понякога нашият избор при оглеждането на дивани е някак нелогичен. Избираме не по параметри и не според нуждите на помещението, а на базата на емоции, които са моментни и лесно се повлияват от нашето специфично настроение за деня. Това лесно, и дори почти сигурно, ще ни тласне в грешната посока.

Резултатът може да е покупката на диван, който не ни харесва когато вече е инсталиран в помещението и който не подхожда по големина и форма на конкретните особености на нашия дом. Ето с какво да се съобразим при покупка за да не допускаме по-губи грешки:

  • Големина

Както споменахме само преди миг, размерите са от огромно значение. Внимателно помислете за големината на помещението и какви би трябвало да са параметрите на дивана за да подхожда на стаята, в която ще се постави. От голямо значение е и формата, както и това дали е ляв или десен в случай, че е от моделите с така наречената “лежанка”. Меката мебел на Метаксакис се предлага в най-различни форми и размери, защото ние осъзнаваме, че всеки клиент има своите собствени нужди и особености.

  • Цвят

Съобразете се с цвета на помещението. Най-общо казано имате три варианта. Първият е да изберете цвят, който напълно си “партнира” с цветовете на помещението, като е в същите нюанси и тоналности и всъщност подобно на хамелеон се вписва в околната обстановка.

Втората възможност е да се търси контраст, като това е понякога доста по-добър вариант, тъй като все пак именно диванът поставя акцента в едно помещение. Това си има редица предимства, като едно от тях е, че обикновено дава възможност да се насочите към по-тъмни тоналности, които са съответно и по-трудни за зацапване и износване. Третата и последна възможност също се определя като много добра. Тя обикновено включва всички неутрални нюанси, които могат да се впишат във вашия дом, не за друго, за просто защото като цвят са по-меки и приятни.

  • Стил на самия диван

Добре е да помислите предварително каква форма диван ще подхожда на вашите помещения. Дали е нужно да бъде Г-образен или П-образен, а защо не и да се спрете на варианта просто кушетка, особено ако разполагате с по-малко пространство, рядко каните гости или пък имате на разположение повече табутретки, кресла и други.

Покажи още


Най-издръжливите дивани са изработени от твърда дървесина – дъб, ясен или бук. Ако търсите диван за ежедневна употреба се нуждаете и от трайна материя.

Едни от най-издръжливите материи са памукът и ленът. Синтетичните материи също са доста предпочитан избор, защото са лесни за почистване.

Кожените дивани са едни от най-устойчивите. Повечето хора смятат, че са по-трудни за поддръжка, но всъщност почистването на тапицираните дивани е по-трудно.

Ако разлеете нещо е достатъчно просто да го избършете. Освен това те не абсорбират миризмите и от тях много по-лесно се премахва козината на домашните любимци.

Доставката на диваните отнема около 25 календарни дни. Ние ще се свържем с вас, ако се очаква доставка в по-кратък срок или забавяне.

Тапицираните дивани се предлагат в широка гама от цветове и лесно може да намерите такъв, които да пасне на интериора на заведението ви.

Въпреки това препоръчваме кожените дивани са по-практичен избор, тъй като те са издържат много по-дълго.

Те са подходящи за заведения и заради по-лесната поддръжка, а почистването е особено важно, за да изглежда диванът по-добре, по-дълго време.

Това зависи от вида диван, който търсите. Диваните с големи места за сядане за много удобни, ако прекарвате дълго време върху него и обичате да потъвате в него.

На този тип дивани обаче само високите хора могат да докосват пода, докато са се облегнали.

Така, че вие най-добре можете да прецените според вашите изисквания за качествено обзавеждане, какво ще ви бъде най-удобно.

Най-лесните за почистване дивани са тези, които имат възможност за сваляне на калъфите, за да се изперат.

Това спестява много разходи и главоболия по почистването. Друг вариант, който е лесен за почистване са кожените дивани.