0 отзива  |  Напишете отзив
Срок на доставка: Около 25 календарни дни

» 2 години гаранция 

» Посочената цена е за двуместен диван

Честърфийлд

Ако има нещо в сферата на мебелите и обзавеждането, която да успее да вплете ведно чувството на комфорт, домашен уют, класически вид и изисканост, то това е Честърфийлд. Става дума не просто за дизайн, а за уникален дизайн. Марката и типът диван са на практика един от символите на интериора от столетия насам и е сред най-разпознаваемите артикули в човешката история изобщо.

Едва ли има достатъчно силни думи, които да изразят популярността на тази тип мебел.

Ето защо ние ви предлагаме неповторима възможност да обзаведете дома си с един от тези красавци. Той на практика е толкова впечатляващ, че може да бъде само наблюдаван с не по-малко задоволство. Използвайте го, за да поседнете на него, докато пиете следобедното си кафе. Използвайте го за неделната приятелска сбирка, или за приятните мигове пред телевизора с любимия ви филм и семейството.

С употребата на този диван няма как да не се почувствате малко по-обгрижени от тази мебел.

Историята на Chesterfield

Това е един иконичен стил, който е доказал своя гений на изработка през годините, като това не важи единствено за външния му вид и дизайна. Характерно за него са т.нар. копчета, които пристягат повърхността на кожата към вътрешността, като по този начин създават специфичната му визия, неприсъща на никой друг подобен артикул.

Един от фактите и донякъде легенда е, че и канапето, и името му произхождат от времето на 4-я граф на Честърфийлд – Филип Станхоуп (1764 – 1773), който бил получил особена мебел, която в последствие е наречена Честърфийлд.

Други исторически извори твърдят, че самото име на дивана се отнася директно към специфичната визия с множество разположени по кожената повърхност копчета, както формата на облегалката и височината на зоната за сядане.

През годините Честърфийлд е доказал своята изисканост и нужно майсторство, за да бъде направен  качествен. Подобни дивани са се появявали изпод ръцете на едни от най-добрите занаятчии в създаването на мебели.

Днес този диван може да бъде видян в различни стилове, като има и версии, пригодени в кресла, които внасят огромна доза стил и автентичност във всяко помещение, където биват поставяни.  Каквато и да е историята зад името на Честърфийлд, факт е че самото присъствие на този тип диван във всеки дом ще превърне стаята не само в по-красиво място, но и ще предостави висока класа удобство за всеки, който му покаже внимание.

Chesterfield може да предложи много повече на всички, които му се доверят, като така те ще получат не само перфектен дизайн, но и доста удобство, което се гради предимно на висококачествената изработка, целяща диванът да може да се експлоатира по-дълго време и все пак да има своя уникален и автентичен вид.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.