Показани 1 от 14 | 14 (1 Страници)

Италианските класически столове са вероятно най-красиви измежду всички възможни решения, които можете да поставите в своя дом. Те притежават всички характерни черти и качества, с които класическите дървени мебели се отличават, но с едно голямо предимство - както всичко италианско те много лесно могат да се откроят с простата елегантност на своя дизайн.

Най-издръжливи на пазара

Италианските класически столове са на практика едни от най-издръжливите продукти на пазара като цяло. Техния живот може да бъде впечатляващо дълъг и всъщност дори и след десетилетия тези части от вашето обзавеждане все още може да изглежда в безупречно състояние.

 • Качествена дървесина

Класическите италиански модели, които се предлагат сред продуктите на мебели Метаксакис, са всъщност сред най-добрите предложения на българския пазар въобще. Виенските столове са създадени от най-висококачествена дървесина. Разбира се, всеки производител се стреми да покрие определени стандарти, но при италианските мебели в тази компания стандартът се надскача многократно.

 • Качествена изработка

Дори и най-качествената дървесина не може да прикрие липсата на професионализъм, ако има такава, в производството на мебели. Ето защо при италианските столове на Метаксакис се набляга изключително много на това, че в изработката на мебелите се влага сърце и душа и се внимава всичко, дори и най-малките детайли, да бъде направено както трябва.

 • Оптимално оформление

Тук иде реч за това, че при оформянето на столовете се прави така, че те да могат максимално да откликнат на нуждите ви по отношение на възможността да понесат по-голямо тегло, като и на устойчивостта си към деформации и счупвания.

 • Качествено покритие

Полиран до съвършенство и лакиран с най-висококачествени продукти, всеки стол от класическата италианска серия е в състояние да устои дори и на по-агресивно външно влияние, като дори и след време ще изглежда както в деня, в който сте го купили.

Великолепен Виенски дизайн

Дизайнът на италианските класически модели напомня за миналото. Именно и за това се наричат класически, тъй като начинът на изработка съответства и може да се проследи до далечното минало.

 • Цветове

Цветовете на столовете варират в различната тоналност на кафявото. Докато едни са много по-светли от други, то основния момент винаги е този, че се набляга на естествения цвят на дървото.

Съответно, той може да се подсили леко или да се измени в някаква посока, но отново се набляга на естествения нюанс. Единственото изключение е белият цвят, в който са измазани някои от моделите столове.

 • Тапицерията

Тапицерията на виенските столове се прави от приятни на допир материали, които да осигурят максимален комфорт на ползване и контакт. Едновременно с това, тапицериите се изработват от неутрални цветове нюанси, които да позволяват съчетаване с възможно най-голямо цветово разнообразие.

Разбира се, при нужда човек винаги може да подмени тапицерията, но все пак оригиналната, която е поставена изначално на стола винаги е с качество, което се гарантира от производителя, а това най-малкото обещава много дълъг живот.

 • Покритието

Всеки стол има покритие, което съответно да осигури най-дълго ползване, без при това столът да се изменя по отношение на естествените характеристики на дървото. Ако разбита се производителят прецени и ако това е целта, той може винаги да постави лак, който да “подбутне” цвета в някаква посока и по този начин да осигури някакъв търсен в конкретния случай нюанс.

Създадени така, че да изглеждат стари

Има един интересен момент при виенските столове и той е е стремежът да се придате нотка на старинност. Обикновено дори и най-новите модели се създават по традиционен начин, който не се е изменил през вековете. Именно по тази причина столовете, които са създадени днес могат да ви се сторят сякаш идват от миналия или от по-миналия век и просто са реставрирани. Как обаче се постига този ефект?

 • Дървото - същото както едно време

Дървеният материал, който се използва за изработката на столовете е същият, който се е използвал и преди 200 години. Това съответно говори за неизбежни прилики. Освен това, начинът по-който се обработва дървесината не се е променил особено, с изключение на някои нововъведени методи, които просто допълват старите с цел да се постигне по-голяма издръжливост.

 • Краката

Краката на столовете са именно момента, който не е помръднал и на милиметър през вековете. Те винаги имат еднакво разположение и извивки, които да подсилят мебела за да може да устои на по-голямо натоварване.

 • Облегалката

Облегалката, подобно на краката също залага на добрия стар класически дизайн, който има за цел от своя страна да допринесе с повече удобство и комфорт.

 • Тапицерията

За тапицерията се набляга на ретро мотиви, които да придадат по-топли и старинни усещания и да събудят емоции по миналото, макар че платовете, които се използват в повечето случаи са най-ново поколение.

Покажи още


За разлика от внесените продукти от Китай, фирмите производители предлагат на клиентите си тапицерия по избор.

В най-масовия случай се избира изкуствена кожа поради голямата ценова разлика между естествена и изкуствена кожа.

Удобството на един стол не може да се определи категорично. За всеки човек чувството за комфорт и удобство е различно.

Все пак качеството и вида на компонентите допринася изключително много за удобството.

Обикновено няма ограничения в количеството. Понякога се наблюдава доплащане при поръчка под определено количество.

Разбира се, че варират, защото има голяма разлика между различните видове дамаски. Както за всяко нещо има различни класове дамаски и съответно различни ценови нива.

Трудно е да се каже, защото хората имат различни виждания. В Европа се е наложило мнението, че най-добрата дървесина е буковата.

Но и тук не трябва да забравяме, че има различно качество на самата дървесина.

Когато в даден продукт не се влагат качествени материали обикновено е нужно да се слагат ограничения.

Съответно, когато производителят залага на качеството не е необходимо да се слага максимално натоварване.